Ankara

Demokrasi şehitleri son yolculuklarına uğurlanıyor

19:39 17 Temmuz 2016
Demokrasi şehitleri son yolculuklarına uğurlanıyor

FETÖ’nün darbe girişimine direnirken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki Jandarma Genel Komutanlığı önünde darbecilerce açılan ateş sonucu vefat eden ağabey Mehmet ve kardeşi Hakan ile yeğenleri Lütfi Gülşen, Kızılcahamam’da toprağa verildi.

Cenaze namazına katılmak üzere Kızılcahamam Merkez Camisi'ne gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şehitlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Demokrasi şehitleri için öğle namazının ardından kılınan ve binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı sonrasında konuşan Kurtulmuş, şehitlere rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve millete başsağlığı dileğinde bulundu.

Türkiye’nin tarihi bir geceyi geride bıraktığını söyleyen Kurtulmuş, "O gece çok ağır, çok karanlık bir tabloydu ama ilk andan itibaren asla ümidimizi kaybetmedik, asla karamsarlığa kapılmadık." diye konuştu.

Şehitlerin, bütün varlıklarını bu vatan için, din-i mübin-i İslam için feda ettiğini belirten Kurtulmuş, "Eğer bugün Türkiye başka bir Türkiye değilse Türkiye bu şekilde güzel, huzurlu bir şekilde devam ediyorsa bu kardeşlerimize borçluyuz. Allah mekanlarını cennet eylesin. Şundan emin olun, bu darbeciler arkalarındaki bütün güçleriyle birlikte, Allah’ın izniyle püskürtülmüşlerdir, bundan sonra hadleri bildirilecek, gerekli cezalara çarptırılacaklardır." açıklamalarında bulundu.

Vatandaşların, “İdam” sloganlarına Kurtulmuş, “Bu milletin istekleri inşallah değerlendirilecektir, bundan şüpheniz olmasın.” karşılığını verdi.

- “Demokrasi nöbetine devam ediyoruz”

“Bu kardeşlerimiz boşu boşuna şehit olmadılar. Bu kardeşlerimiz milli birliğimiz ve beraberliğimiz için bayrağımızın şerefi, ülkemizin özgürlüğü, Türkiye demokrasisi için, ağababalarının değil, sizin istediğinizin olması için şehit oldular. Allah mekanlarını cennet eylesin.” ifadesini kullanan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Türkiye bir badireden kurtuldu, uçurumun kenarından kurtuldu, sizin sayenizde, bu şehitlerimiz sayesinde. Sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti, dirayeti, cesareti sayesinde. Türkiye’de bütün siyasi partilerden dostlarımızın, kardeşlerimizin, 79 milyonun bu demokrasiye sahip çıkması sayesinde ama sizden bir ricamız daha var. Meydanları sakın ha bırakmıyoruz. Bir hafta daha demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Bunlara hadlerini bildireceğiz, bunlara karşı sonuna kadar millet olarak, yekvücut duracağız ve hadlerini inşallah bildireceğiz.”

İlçe müftüsü Sinan Kazancı’nın kıldırdığı cenaze namazına, şehitlerin yakınlarının yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kaymakam Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerin cenazeleri ilçe mezarlığında toprağa verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.