Ankara

AFAD Başkanı Bilden, Karkamış'ta incelemelerde bulundu

00:25 29 Ağustos 2016
AFAD Başkanı Bilden, Karkamış'ta incelemelerde bulundu

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Halis Bilden, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde AFAD koordinasyonunda yürütülen insani yardım çalışmalarını inceledi.

AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bilden bugün Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesini ziyaret etti.

AFAD koordinasyonunda yürütülen insani yardım çalışmalarını inceleyen Bilden, daha sonra Karkamış Hudut Karakol Komutanlığına taziyede bulundu.


- Sıfır noktasında "İnsani Yardım İstasyonu" kuruldu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Karkamış’ta ilk günden beri insani yardım çalışmaları devam eden AFAD, Cerablus'tan Türkiye'ye yönelik olası bir nüfus hareketine karşı gerekli tüm tedbirleri alarak sınırın sıfır noktasında "İnsani Yardım İstasyonu" kurdu.

İstasyona tam donanımlı bir "AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi" konuşlandıran AFAD, bölgede 40 kişilik bir ekip görevlendirdi. İstasyona ayrıca temel gıda ve içme suyu ihtiyaçlarını göndererek, olası bir nüfus hareketi riskini göz önünde bulundurup sınıra bin çadır, 2 bin 100 yatak ve 5 bin 100 battaniye sevk etti.

AFAD koordinasyonunda harekete geçen Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türk Kızılayı ve UMKE de Karkamış’ta çalışmalarına devam ediyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da iletişimin kesintisiz sürdürülebilmesi için bölgeye 3 mobil baz istasyonu kurdu. Sağlık Bakanlığı ise 30 yataklı gözlem ünitesi ve mobil hastane; UMKE ise 8 ekip ve 30 ambulansı istasyonda konuşlandırdı.

Bölgedeki sıcak yemek ihtiyacını karşılamak için görevlendirilen Türk Kızılayı da bin 500 kişiye 3 öğün yiyecek çıkarabilen bir mobil yemek fırınını istasyona kurdu.


- KBRN tehlikesine karşı önlem alındı


Bölgede yaşanabilecek kimyasal nitelikli saldırılara karşı AFAD, sınıra kmyasal, biyolojik, radyolojik ve ükleer (KBRN) mücadele ekiplerini de konuşlandırdı.

Ekipler KBRN Aracı, Arındırma aracı ve RAPID cihazı (kimyasal gaz ölçüm cihazı) olası saldırılara karşı hazır bekletiliyor. İhtiyaç duyulma ihtimaline karşı AFAD arama kurtarma aracı ve AFAD soğuk tedarik zinciri aracı da istasyonda bulunuyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.