Ankara

Sur'un "Hanlar Bölgesi" yenileniyor

17:50 02 Eylül 2016
Sur'un "Hanlar Bölgesi" yenileniyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Hanlar Bölgesi'nin yenilenmesi projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uygulamaya koyacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlatılan ve Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanan projenin uygulama çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerçekleştirecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, Sur ilçesindeki Gazi Caddesi'nin ve çarşıları eski kimliğine uygun bir şekilde yenilenecek.

Bakanlık, kentte projenin tanıtımına yönelik bir toplantı da gerçekleştirdi.

Toplantıda, Gazi Caddesi'nin Hasan Paşa Hanı'nın bitimi ile Melik Ahmet Caddesi'nin başlangıcı arasındaki bölüm ile Yanık Çarşı ve çevresindeki dükkanların kapsadığı 1. Etap Proje tanıtımı yapıldı. Toplantıda, özel animasyon gösterisi, projeye ait görseller bölge esnafıyla paylaşılıp yapılacak uygulamalar detaylı bir şekilde anlatıldı.

Ayrıca Mardin'de uygulanan "sokak sağlıklaştırma" çalışması da örnek olarak gösterilip, uygulama esnasında esnafın dükkanını kapatma zorunluluğunun olmadığı ve çalışmalarına devam edebileceği vurgulandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.