Ankara

AK Parti Ankara Milletvekili Gündoğdu:

10:20 09 Eylül 2016
AK Parti Ankara Milletvekili Gündoğdu:

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "CHP, MHP, AK Parti olarak darbeye karşı çıktık. Darbecileri temizlemek için de birlikte hareket etmeliyiz. Yenikapı ruhunu öldürmemeliyiz." dedi.

Gündoğdu, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde Gölbaşı'ndaki okullarda incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gündoğdu, Ankara'nın 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Ankara'nın siyaseti, sivil toplumu, medyası ve halkıyla "darbelere darbe yapan" Başkent olduğunu söyledi.

Gündoğdu, darbeye karşı tüm partilerin ortak tavır aldıklarını ancak 15 Temmuz sonrası yapılan FETÖ soruşturmalarına ve terör örgütü mensuplarına yönelik temizliğe muhalefet edilmeye başlandığına dikkati çekti.

FETÖ konusunda herkesin özeleştiri yapması gerektiğini belirten Gündoğdu, "Sırtını dün PKK'ya dayayan, bugün de Avrupa'da 'PKK terör örgütü değildir' diyen siyasetçilerden bu milletin hayrına sonuç beklemek, ölü gözünden yaş beklemek gibidir. CHP, MHP, AK Parti olarak darbeye karşı çıktık. Darbecileri temizlemek için de birlikte hareket etmeliyiz. Yenikapı ruhunu öldürmemeliyiz." dedi.

Gündoğdu, teröre karşı mesafenin ancak tüm terör örgütlerine karşı çıkılarak konulabileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.