Ankara

Malkara Eski Kaşar Peyniri'ne tescil talebi

11:52 22 Eylül 2016
Malkara Eski Kaşar Peyniri'ne tescil talebi

Malkara Eski Kaşar Peynirinin, coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsüne (TPE) başvuruda bulunuldu.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odasınca yapılan başvuru kapsamında, Malkara Eski Kaşar Peyniri'ne ilişkin coğrafi işaretlerin korunmasına yönelik tescil talebi ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlanda, Malkara Eski Kaşarı olarak bilinen peynirin, Tekirdağ'ın Malkara ilçesi ikliminin yarattığı bitki örtüsüyle, özellikle yöreye özgü olan baklagiller, çeşitli otlar, kekikle beslenen koyun, keçi ve ineklerin sütünden yararlanılarak üretildiği bildirildi.

Malkara Eski Kaşarının, ilçe ikliminin yarattığı bitki örtüsüyle beslenen koyun-keçi-ineklerin, 1 Nisan- 31 Temmuz tarihlerindeki sütlerinin karışımından, yüzde 70-90 bağıl nemde en az 90 gün süreyle olgunlaştırılmasıyla elde edildiği ifade edilen ilanda, ürünün en az 11 kilogramlık değirmen taşı şeklinde üretildiği kaydedildi.

Ambalajlı satış halinde son tüketim tarihi en çok 12 ay olması gerektiği vurgulanan ilanda, ürün uygunluk kontrollerinin Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksek Okulu Gıda Programı'ndan 1 gıda yüksek mühendisi, Malkara Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden 1 gıda kontrolörü ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Tekirdağ İl Temsilciliği'nden 1 kişiden oluşan 3 kişilik komisyon tarafından, Malkara Ticaret ve Sanayi Odasının koordinasyonunda yılda en az 4 kez gerçekleştirildiği belirtildi.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası talebinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla 6 aylık itiraz süresi başlamış oldu. Bu süre içinde ilgili tüm kişi ya da kuruluşlar tescil talebine itiraz edebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.