Ankara

Ankara'da fabrika deposunda yangın

14:47 26 Eylül 2016
Ankara'da fabrika deposunda yangın

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, dış cephe ısı yalıtım malzemesi imal eden fabrikanın deposunda çıkan yangın maddi hasara neden oldu.

Çubuk Ardiyeciler Sanayi Sitesinde faaliyette bulunan dış cephede ısı yalıtım malzemesi imal eden fabrikanın deposunda yangın çıktı. Kaynak yapıldığı esnada çıkan kıvılcımdan kaynaklandığı değerlendirilen yangının ardından depodaki piknik tüpü de patladı.

Kısa sürede tüm depoyu saran yangına, Çubuk'un yanı sıra Ankara İtfaiyesi Daire Başkanlığına bağlı çok sayıda itfaiye ekibi de müdahale etti.

İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu yangın 4 saatte söndürülebildi.

Yangına sebebiyet verdiği iddiasıyla bir çalışan polis ekiplerince gözaltına alındı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş depoya gelerek incelemelerde bulundu.

Fabrika sahiplerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Acehan, "Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. ASKİ ekiplerinden de ek yardım geldi. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmaması bizleri rahatlattı. Fakat maddi olarak hasar büyük." dedi.

Fabrika Müdürü Şafak Dokuzağaç da depoda kaynak yapıldığı sırada çıkan yangını fark eder etmez personeli tahliye ettiklerini söyledi.

Çubuk ve Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarıyla kendilerine destek olduklarını dile getiren Dokuzağaç, yangın tüpleriyle hem kendilerinin hem de itfaiye ekiplerinin çok hızlı bir şekilde müdahale etmesiyle yangının daha fazla yayılmadan söndürüldüğünü kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.