Ankara

Bakanlar Kurulu kararları

07:13 19 Ekim 2016
Bakanlar Kurulu kararları

Kars ve Van illerine ilişkin Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Kars merkeze bağlı Kaleiçi ve Yusufpaşa mahallelerindeki bazı alanlarda bulunan belirli taşınmazların, Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında İl Özel İdaresi tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Söz konusu karar, İçişleri Bakanlığının ilgili yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu tarafından 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27. maddesi uyarınca 3 Ekim tarihinde alınmıştı.

Ayrıca, Van ili sınırları içinde bulunan belirli bir alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirildiği alanlar olarak belirlenmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe konuldu.

Bu karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 3 yıl boyunca Van ili sınırları içinde bulunan belirli bir alanda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemelerini yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi veriyor.

Van iline ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili yazısı üzerine, 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 2 ve 7. maddelerine göre 26 Eylül'de alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.