Ankara

Antalya'daki cinayet

16:33 26 Ekim 2016
Antalya'daki cinayet

Antalya'nın Kaş ilçesinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Fulya Özdemir'in cenazesi, "doğum günü"nde toprağa verildi.

Karşıyaka Mezarlığı'na getirilen Özdemir'in (29) cenazesini ailesi ve yakınları gözyaşları içinde karşıladı. Bu sırada "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu"na üye bir grup kadın, Fulya Özdemir'in fotoğraflarını taşıyarak, cinayete tepki gösterdi.

Baba Eyvaz Özdemir, kızının bugün doğum günü olduğunu ve böylesi bir günde onu son yolculuğuna uğurlamanın acısını yaşadığını dile getirdi.

Ailesi ve yakınlarının kıldığı cenaze namazı sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Nazan Özdemir'i de yakınları teskin etmeye çalıştı.

Namazın ardından Özdemir'in cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

- Günlüğüne "Bugün hesaplaşma günü" diye not düşmüş

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fulya Özdemir'in babası Eyvaz Özdemir, kızının Ankara doğumlu olduğunu ve uzun yıllar İsviçre'nin Zürih kentinde yaşadığını belirtti.

İsviçre ve Türk vatandaşlığı bulunan kızının Zürih'te bankacı olarak çalıştığını ve işinden memnun olmadığı için geçen yıl Kaş yakınlarında kiraladığı villaya yerleştiğini ifade eden baba Özdemir, burada cam süs eşyaları üretmek için bir atölye kurduğunu söyledi.

Kızı ile bu yıl ağustos ve eylül ayında iki kez bir araya geldiğini anlatan Eyvaz Özdemir, cinayet zanlısı olarak tutuklanan Atilla Matka'yı da bu ziyaret sırasında gördüğünü kaydetti.

Kızına söz konusu kişinin kim olduğunu sorduğunu ve "Pek gözüm tumadı" dediğini aktaran Özdemir, "Bu, benim ufak tefek getir götür işlerimi ve bazı elektrik problemlerimi yapıyor, dostane bir ilişkimiz var." yanıtı aldığını dile getirdi.

Kızı Fulya'nın cinayet zanlısı Matka'nın sabıkalı olduğunu bildiğini vurgulayan baba Özdemir, kendisini bu konuda uyardığında ise "Her insan hata yapabilir. Her insana bir şans verilmesi lazım. O da artık bir pişmanlık duymuş. Ben çok tehlikeli görmüyorum." şeklinde yanıt verdiğini kaydetti.

Cinayetin işlendiği gün kızı ile saat 13.30 sularında WhatsApp üzerinden görüştüğünü anlatan Eyvaz Özdemir, söz konusu görüşmeye ait cep telefonundaki ses kayıtlarını da dinletti.

Kızının bir süre önce 30 bin TL borçlandığını ve bu süreçte tuzağa düşürüldüğünden şüphelendiğini anlatan Özdemir, Fulya'nın çok iyi günlük tuttuğunu belirterek, günlüğünde cinayete kurban gittiği 15 Ekim gününe ait, "Bugün Atilla, Ö. ve patronla hesaplaşma günü." diye bir not düştüğünü aktardı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı Atilla Matka'nın dayısı İ.Ç'nin de cinayette rolü olabileceğini ileri süren baba Özdemir, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını istedi.

- Olay

Kaş ilçesindeki ormanlık alandan gelen koku üzerine vatandaşların ihbarı sonucu araştırma yapan jandarma ekipleri, kendisinden bir süredir haber alınamayan Fulya Özdemir'i bıçaklanarak öldürülmüş halde bulmuştu.

Başlatılan soruşturma kapsamında, cinayet zanlısı olarak Kaş'taki bir otelde çalıştığı belirlenen Atilla Matka ile kendisine yardım ettiği iddia edilen dayısı İ.Ç, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerden Atilla Matka tutuklanırken, İ.Ç. ise serbest bırakılmıştı.

Bu arada, Matka'nın 2015'te Kırklareli Açık Cezaevinden firar ettiği de öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.