Ankara

Gölbaşı'nda girişimcilik kursuna yoğun ilgi

18:07 24 Şubat 2017
Gölbaşı'nda girişimcilik kursuna yoğun ilgi

KOSGEB ve İŞKUR ortaklığıyla Türkiye genelinde yapılan ve 50 bin liralık hibe desteği sağlayan girişimcilik kursları Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yoğun ilgi görüyor.

Projenin Gölbaşı'ndaki uygulamalarını yapan Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası (GESO) Başkanı İsa Albut, şimdiye kadar bin 500 kadar kişinin girişimcilik kurslarına başvuru yaptığını söyledi.

Albut gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ülkemizdeki istihdam açığını kapatmak adına KOSGEB ve İŞKUR aracılığıyla devletin sağladığı imkanlardan faydalanılması için sosyal sorumluluk olarak yaptığımız girişimcilik eğitimlerine devam ediyoruz. Amacımız hem bölgemize hem de ülkemize istihdam ve ekonomi konusunda katkı sağlamak. Zamana ayak uydurabilecek, rekabet kabiliyeti yüksek ve bilinçli girişimcilerin yetiştirilmesi, ticaret hayatına katılması için bu kursları düzenliyoruz." dedi.

Önceki hafta yapılan beşinci dönem mülakatına yaklaşık 400 girişimci adayının başvurduğunu aktaran Albut, altıncı dönem mülakatı için ise yaklaşık 350 kişinin başvuru yaptığını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.