Ankara

Büyükşehir'den sanayiye 485 milyon liralık yatırım

14:27 01 Mart 2017
Büyükşehir'den sanayiye 485 milyon liralık yatırım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda 11 organize sanayi bölgesi (OSB) ile 15 sanayi sitesine toplam 485 milyon liralık altyapı ve üstyapı yatırımı yaparak hem sanayinin gelişmesine hem de istihdama katkı sağladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, OSB'ler ve sanayi sitelerine yapılan yatırımlara devam ediliyor. Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında sanayi bölgelerine yaklaşık 300 bin ton asfalt serdi, 53 kilometre yeni yol açtı, 64 kilometre malzemeli bakım çalışması yaptı. Bu bölgelere 22 bin 726 metrekare tretuvar, 15 bin 718 metre bordür, 10 bin adet de bariyer döşeyen Büyükşehir, geçen yıl sanayi bölgelerine 51 milyon 403 bin Türk lirası tutarında yatırım gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2011 yılında OSB’lerle imzaladıkları protokolde aylık 3 milyon TL'lik yatırım yapacaklarının yer almasına karşın, bu rakamı ortalama aylık 8 milyon TL’ye çıkardıklarını belirtti.

Sanayinin gelişimine ve Ankara’daki istihdama katkı sağlamak amacıyla OSB’lerle bir araya gelerek bu protokolü imzaladıklarını anımsatan Gökçek, "Protokolle, bünyelerinde sağlayacakları istihdama karşılık aylık 3 milyon liralık yatırım yapmayı kararlaştırdık. Aslında bizim 5 yılda yapmayı vadettiğimiz rakam 180 milyon Türk lirası. Ancak biz Başkent sanayisi için vadettiğimizin çok üzerinde bir yatırıma imza atarak bu rakamı 485 milyon Türk lirası gibi bir yatırımla taçlandırdık.” ifadelerini kullandı.

Ankara sanayisinin gelişimine önem verdiklerini vurgulayan Gökçek, Başkentte işsizliğin önüne geçilebilmesi adına istihdam rakamlarına da büyük katkı sağladıklarını kaydetti.

OSB’ler ile sanayi sitelerine her türlü desteği verdiklerini ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da bu yatırım desteğimiz devam edecek. Ama karşılığında sanayicilerden de bol bol istihdam istiyorum. Ara eleman yetiştirme sorunumuz yok. Geçen hafta Başkent OSB'yi ziyaretimde de söylediğim gibi, sanayicilerimizin her türlü ara eleman talebini, Gazi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz BELTEK kurslarımızda karşılarız. İstedikleri branşı söylesinler, yetiştirelim."

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar da son 5 yılda OSB’lerde Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 milyon 218 bin ton asfalt serimi, 448 kilometre yeni yol açımı, 490 kilometre malzemeli bakım, 322 bin metrekareyi aşkın tretuvar çalışması, 220 bin metre bordür, 11 bin metreyi aşkın bariyer, ayrıca 4 köprü ve 1 viyadük yapıldığını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.