Ankara

Halk oylamasına doğru

16:57 03 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Beypazarı ilçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler tarafından yapıldı.

İşler, Bankalar Caddesindeki merkezin açılışında, 16 Nisan'da Türkiye'nin geleceğini belirlemek üzere bir karar verileceğini söyledi.

Başbakanlık hükumet sisteminden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçme konusunda iradenin sahibine gidildiğini dile getiren İşler, "Türkiye'de hükumet sistemleri, Cumhuriyet tarihinden bu yana, hatta Osmanlı dönemlerinde de hep tartışma konusu olmuştur. Özellikle yakın tarihimize bakıldığında Türk siyasetine damga vurmuş rahmetli Özal, rahmetli Erbakan, rahmetli Demirel hep şunu söylemişlerdir. Ülkenin bir an önce çift başlılıktan kurtulup tek başlı yönetime, cumhurbaşkanlığı veya başkanlık sistemine geçilmesini savunmuşlardır." diye konuştu.

Yeni sistemin ülkeyi çift başlılıktan kurtaracağını, siyasi istikrarsızlığın biteceğini vurgulayan İşler, "Bir hafta içinde hükumet kuruluyor, aylar sürmüyor. Bu sistem koalisyon dönemlerini bitiriyor. Verdiğiniz oyla güvenoyunu da vermiş oluyorsunuz. Cumhurbaşkanı, halkın adamı ve halkla içi içe olacak. Halka hesap verecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından koordinasyon merkezinin açılışı yapıldı.

Açılışa Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Belediye Başkan yardımcısı Ali Işık, AK Parti ilçe Başkanı Yaşar Hız ile partililer katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.