Ankara

Lisede uygulamalı doğum atölyesi kuruldu

10:47 11 Mart 2017
Lisede uygulamalı doğum atölyesi kuruldu

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ebelik bölümü öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek için doğum atölyesi kuruldu.

Okulda özel olarak hazırlanan sınıfta, teorik bilgilerin yanı sıra yurt dışından getirtilen özel maketler aracılığıyla öğrencilere doğum anının tüm aşamaları uygulamalı olarak öğretiliyor.

Meslek öğretmeni Safiye Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölye ile okullarından mezun olan öğrencilerin alanlarında çok sayıda pratik yapma fırsatı bularak tam donanımlı olarak mezun olacaklarını söyledi.

Okullarında hem teorik hem de pratik olarak yeteri kadar eğitim verildiğini vurgulayan Bulut, şöyle konuştu:

"Okulumuzda ebelik bölümümüz ilk defa bu yıl kuruldu. Burada gebelikten doğuma kadar gösterilecek bütün malzemelerimiz mevcut. Uygulamalı olarak çocuklarımızı her aşamasını gösterme imkanımız bulunuyor. Öğrencilerimiz aldıkları teorik bilgileri, uygulamalı olarak görerek öğrenecekleri için bilgiler hafızalarında daha iyi yer edecektir. Mezun olduklarında bırakın yardımcı ebeliği deneyimli bir ebe kadar bilgiye sahip olacaklar.

Müdür Yardımcısı Turgut Meydan da daha donanımlı çocuklar yetiştirmek için uygulama atölyesini kurduklarını belirtti. Meydan, şunları kaydetti:

"Okulumuzda ilk kez bu yıl ebe yardımcılığı bölümü açıldı. Şuan birlikte olduğumuz öğrencilerimiz bu dalın ilk öğrencileri. Bu öğrencilerimizin daha iyi bir ortamda, güzel bir eğitim alabilmeleri için bu atölyemizi kurduk. Atölyemizde doğum için gereken tüm araç ve gereçler bulunmaktadır. Bunların tamamı merkezi bütçeyle alındı. Atölyemiz yaklaşık 15 bine mal oldu. Yaparak, yaşayarak öğrenme modeliyle öğrencilerimiz burada teorik bilgilerin yanında uygulamalı bir şekilde dersleri öğrenip, meslek hayatında kalifiye bir eleman olarak yetişmeleri sağlanmaktadır."

Lise öğrencilerinden Aleyna Karataş, uygulamalı eğitimler sayesinde bölümünü çok sevmeye başladığını dile getirdi.

Öğrencilerden Merve Nur Yıldırım da doğum yaptırmanın çok farkı bir duygu olduğunu ifade etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.