Ankara

Çubuk'ta çiftçi kadınlara organik tarım kursu

19:40 13 Mart 2017
Çubuk'ta çiftçi kadınlara organik tarım kursu

Çubuk ilçesinde, sebze üreticiliği yapan kadınlara yönelik iyi tarım uygulamaları ve organik tarım kursu açıldı.

Çubuk'un Yukarı Çavundur Mahallesi'nde, Çubuk Halk Eğitim Merkezi, Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Çubuk Ziraat Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen kursa ilk etapta 50 çiftçi kadın kursiyer katıldı.

Mahallelerinin coğrafi yapı itibarıyla organik tarıma elverişli olduğunu söyleyen Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şahbudak, organik tarımı mahallelerinde yaygınlaştırmak istediklerini belirtti.

Her yaştan vatandaşın kursa yoğun bir ilgi gösterdiğini dile getiren Şahbudak, gençleri kentten köylere çekerek onların buralardaki istihdam olanaklarından faydalanmalarını istediklerini kaydetti.

Kursiyerlerden çiftçi Hatice Boşdurmaz ise, kursta bugüne kadar doğru bildiklerinin yanlış olduğunu öğrendiğini belirtti.

Boşdurmaz, "Sulamayı, ekimi yanlış yapıyormuşuz. Yanlışlar nedeniyle eziyeti çok, verimi yoktu. Bu eğitimlerden sonra Allah da verirse verimli ürünler alacağız." diye konuştu.

Doğal ürünler üretmek için bu kursun açıldığını kaydeden kursiyerlerden Emire Kılınç da, domatesin nasıl ekileceğini, nasıl hasat yapılacağını, hangi gübrelerin ve hangi ilaçların kullanılmayacağını öğrendiklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.