Ankara

Çanakkale şehitleri anısına 1915 ünite kan kampanyası

22:15 16 Mart 2017
Çanakkale şehitleri anısına 1915 ünite kan kampanyası

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara İl Müdürlüğünce düzenlenen "Çanakkale'ye Vefa, Şehitlerimiz Anısına 1915 Ünite Kan 1915 Fidan" kampanyası kapsamında kurum yurtlarında kalan öğrenciler kan bağışında bulundu.

Hacı Bayram-ı Veli Yurdu'nda başlatılan kampanya kapsamında kan bağışında bulunan öğrencilerle bir araya gelen KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, yaptığı konuşmada KYK ile Kızılay arasında yaptıkları protokol çerçevesinde tüm yurtlarda kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini, öğrencileri kan bağışı yapmaya teşvik ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin kan bağışı konusunda çok özverili olduklarını ve düzenlenen kampanyalara destek verdiklerini belirten Aksu, "Kızılay gibi ülkemizin her sıkıntılı döneminde hazır ve nazır olan kuruluşumuza destek olmaya çalışıyoruz." dedi.

Gençleri kan bağışı konusunda teşvik etmeye devam edeceklerini aktaran Aksu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ankara'da başlattığımız 'Çanakkale'ye Vefa, Şehitlerimiz Anısına 1915 Ünite Kan 1915 Fidan' kampanyası ile Çanakkale ruhunu ve aziz şehitlerin hatırasını yaşatmak istedik. Gençlerimiz de bu konudaki teşviğimize canı gönülden destek veriyorlar. Türkiye'de yılda en az iki kere Kızılay ekiplerimiz, yurtlarımızı ziyaret ediyor ve gençlerimizin kan bağışına destek olmasına vesile oluyorlar. Bu yıl sadece kan bağışı değil, aynı zaman da Halep'e yardım kampanyası da düzenledik. Tamamını gençlerimizin topladığı yardımlarla, 102 tırla kampanyaya destek olduk."

Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu da, KYK'nın sadece kampanyalar süresinde değil, bütün yıl boyunca kan bağışı konusunda en fazla destek olan kurumlardan biri olduğunu söyledi.

KYK'nın yaklaşık 500 binden fazla kapasitesi ve genç nüfusuyla bu memleketin hareketli, dinamik gücü olduğunu dile getiren Güllüoğlu, Türkiye'deki bütün KYK yurtlarının kampanyalara destek verdiğini belirterek, öğrencilere teşekkür etti.

Öte yandan kampanya kapsamında, bin 915 fidan toprakla buluşturuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.