Ankara

Halk oylamasına doğru

18:14 17 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ile AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın, Gölbaşı ilçesindeki esnafı ziyaret ederek halk oylamasında "evet" oyu kullanılması için destek istedi.

Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Duruay, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine dikkat çekti.

Türkiye'nin son 15 yılını göz önüne getirmelerini isteyen Duruay, "Bizlerin şahit olduğu darbe girişimi eskiden olsaydı bu darbe gerçekleşirdi. Gerçekleşmezse bile Türkiye ekonomisi allak bullak olurdu." dedi.

Darbe teşebbüsleriyle çocukların muhatap olmaması, birlik ve beraberliğin daha da güçlenerek devam etmesi için yeni bir hükumet sistemini gündeme getirdiklerine işaret eden Duruay, şöyle devam etti:

"Belediyesini seçerken nasıl seçtik. Belediye başkanına, meclis üyesine, muhtarına birer oy verdik. Önümüzdeki dönemde aynısı olacak. Bu sistemi belediye başkanlığı modelinin Türkiye’ye uyarlanması gibi düşünün. Halktan aldığı güvenoyuyla gelecek bir iktidar olacak. Halka sorumlu olan bir hükumet olacak. Meclis de denetleme işini daha iyi yapacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyoruz. O güçlü bir lider. Bundan sonrası da güçlü liderlerin gelebileceği bir sistem. Biz burada diktatör seçmiyoruz. Diktatörlüğü yıkacak bir sistem ortaya getiriyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.