Ankara

Çocuk Meclisinden "Çocuklar İçin, Çocuklarla El Ele" semineri

12:18 21 Mart 2017
Çocuk Meclisinden "Çocuklar İçin, Çocuklarla El Ele" semineri

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, "Bizler, çocukların demokrasiye, özgürlüğe katkı sağlamalarının, sunumlarının takdir edilmesi ve çalışmalarına katkıda bulunmak için çocuklarla devamlı işbirliği halindeyiz." dedi.

Şeker, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi toplantı salonunda düzenlenen "Çocuklar İçin Çocuklarla El Ele" seminerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Çocuk Meclisi'nin ayrı bir binada hizmet verdiği tek belediye olduklarını belirtti.

Bütün imkanları sağladıkları Çocuk Meclisini Ankaralı çocuklara hediye ettiklerini belirten Şeker, çocukların fikirlerine önem verdiklerini belirtti. Şeker bu doğrultuda, Çocuk Meclisinde yapılan aylık toplantıların tutanaklarını Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşıdıklarını anlattı.

Şeker, Çocuk Meclisinde görev dağılımı, başkanlık ve divan üyeliği seçimi gibi konularda, üyeler arasında motive edici bir rekabet ortamı oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler Çocuk Meclisinde demokrasiye, özgürlüğe katkı sağlamaları, sunumlarının takdir edilmesi ve çalışmalarına katkıda bulunmak için çocuklarla devamlı işbirliği halindeyiz. Eğitim öğretim yılının başlangıcında seçimler yapılıyor. Seçimler sonucunda 150 çocuk kendi arasında komisyonları, divanı ve başkanı seçiyorlar. Bu tatlı rekabeti bundan sonra da bütün çevremizdeki insanlara duyurarak buraya katılım sağlamalarını rica ediyoruz."

Şeker'in konuşmasının ardından, Çocuk Meclisi komisyon çalışmalarının özet sunumları yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.