Ankara

AK Parti'nin Siirt mitingi

18:18 25 Mart 2017
AK Parti'nin Siirt mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi muz cumhuriyeti zannediyor. Ey Kılıçdaroğlu, bırak sen salon salon gezmeyi de Siirt'e gel, Pervari'ye, Hakkari'ye, Şırnak'a gel. Buralarda konuş. Bu millet demokrasi ve özgürlükler konusunda kendini ispat etmiştir. Bu millet birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden asla vazgeçmez. Bunun ispatı Siirt'tir, bu meydandır." dedi.

Anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu sistem kabul edilirse bütün muhtarlıklar kapanacak" dediğini hatırlattı.

Yıldırım, "Bilmiyor. Ben yine iyi niyetli düşünüyorum. Anayasanın 127. maddesi duruyor orada, bırakın muhtarlık kapamayı, Meclis bile kanun çıkarsa yapamaz. Çünkü anayasada muhtarlıkların nasıl kurulacağı yazıyor. Bu kadar yalanla dolanla milleti kandırmanın alemi yok." ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğine yönelik halk oylamasına 20 gün kaldığını belirten Yıldırım, alandaki vatandaşlara "Bunun yalanlarına gerekli cevabı vermeye hazır mısınız?" şeklinde seslendi.

Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik, "Bu sistem vatandaşın geleceğini güvence altına alıyor. Bu sistem gençlerin geleceğini garanti altına alıyor. Bu sistem devletin tapusunu milletin cebine koyuyor. Bu ülkeyi yönetecekleri denetleme yetkisini bu değişiklikle doğrudan siz alıyorsunuz. Belirsizlik ortadan kalkıyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bunlar eski Türkiye'nin alışkanlıklarını hala sürdürüyor"

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da yalanla, dolanla, iftirayla siyaset yapmaya çalışanların milletten tokadı yiyeceğini kaydederek, Kılıçdaroğlu'nun 1 Kasım'da millete "Anayasayı değiştireceğiz" şeklinde vaatte bulunduğunu ama bugün de "hayır" dediğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun "gençlerin milletvekili seçilmesiyle askerlikten muaf olacağını" da ifade ettiğini belirten Yıldırım, milletvekili seçilecek genç kadınların askerlik problemi olmadığına da dikkati çekti. Yıldırım, "Niye karşı çıkıyorsun? Çünkü kafasında kadınları saymıyor. Bunlar eski Türkiye'nin alışkanlıklarını hala sürdürüyor. Ben işin doğrusunu söyleyeyim, milletvekili seçilsen de seçilmesen de biliyorsunuz, 30 yaşına kadar askerliğinizi erteleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla milletvekili olsanız da sonunda yine askerliğinizi yapıyorsunuz. Bu söylediği doğru değil." diye konuştu.

- "65 yaşına kadar bekleyip sonra emekli olacaksın"

Kılıçdaroğlu'nun "18 yaşında milletvekili olacak bir gencin iki sene sonra emekli olacağını" iddia ettiğini anlatan Yıldırım, "Bu da yalan, hem de kuyruklu yalan. İki sene sonra emeklilik yok. 25 yıl çalışacaksın, prim ödeyeceksin, sonra yine yok. Bekleyeceksin, 65 yaşına kadar bekleyip sonra emekli olacaksın. Yazıktır, günahtır, ayıptır. Niye millete doğruları söylemiyorsun? Çünkü bunların hayat tarzı haline gelmiş. Hem yetersiz hem vizyonsuz hem de tutarsız. Gaf üstüne gaf yapıyor, laf üstüne laf yapıyor. Başka hiçbir şey bilmiyor. İnsan oturur şu değişikliği bir okur. Okuduktan sonra anlamıyorsan gel, Siirtli kardeşlerime bir sor." dedi.

Yıldırım, alanda toplanan vatandaşlara da "Siirtliler, siz bu Kılıçdaroğlu'na 16 Nisan'da anlatacak mısınız?" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun "Halk oylamasından 'evet' çıkarsa Türkiye bölünür" dediğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hadi oradan. Anayasa değişiklikleri ilk gün geldiği zaman da 'Türkiye'de iç savaş çıkar' diyordu, Mecliste görüşülürken. Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi muz cumhuriyeti zannediyor. Ey Kılıçdaroğlu, bırak sen salon salon gezmeyi de Siirt'e gel, Pervari'ye, Hakkari'ye, Şırnak'a gel. Buralarda konuş. Bu millet demokrasi ve özgürlükler konusunda kendini ispat etmiştir. Bu millet birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden asla vazgeçmez. Bunun ispatı Siirt'tir, bu meydandır. Bu milletin vereceği her oyun, rengi ne olursa olsun, başımız gözümüz üzerinde yeri var. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu, aslı esası olmayan yalanlarla, fantezilerle bu milleti ikna edeceğini zannediyor. Siirtli buna kanar mı?"

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.