Ankara

Halk oylamasına doğru

17:35 28 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, "Türkiye’de sistem, parlamenter sistemi de kuşatan, tamamen izne bağlayan, istediği zaman istediğini yapan vesayet sistemi. Darbeler olmasaydı hükümet sistemine hiç ihtiyaç olmayabilirdi." dedi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, AK Parti İlçe Başkanı Sefa Yıldırım ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Hamza Kocaoğlu tarafından karşılanan Milletvekili İyimaya, belediye personeli ile bir araya geldi.

İyimaya, 16 Nisan halk oylaması sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Bu sistemi düşünerek, mukayese ederek 'evet' ile taçlandırmamızı, Türk’ün istikbali ve medeni sıçramalar bakımından zorunlu görüyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin neler getirdiğini anlatan İyimaya, şunları kaydetti:

"Türkiye’de sistem, parlamenter sistemi de kuşatan, tamamen izne bağlayan, istediği zaman istediğini yapan vesayet sistemi. Darbeler olmasaydı hükümet sistemine hiç ihtiyaç olmayabilirdi. Çoğunluk iktidarlarının işleyiş bakımından bütün sistemlere öncelik teşkil ettiğini de özellikle kabul ediyorum. Şu anda mevcut hükümet sisteminden farklı bir hükümet sistemine geçiş hem var olan sistemin teşhisi ile ortaya çıkan arızayı, hem de zayıf olan parlamenter sistemin kriz sebeplerini gözettiğimizde zorunlu bir tercih oluyor."

İyimaya, daha sonra vatandaşların sorularını yanıtladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.