Ankara

Kaymakam Çenet'ten şehit çocuğuna polis üniforması

17:18 03 Nisan 2017
Kaymakam Çenet'ten şehit çocuğuna polis üniforması

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Van'da terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen polis memuru Ahmet Çam'ın 2 yaşındaki oğlu Ali Eymen Çam’a polis üniforması hediye etti.

Çenet, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam ile daha önce gerçekleştirdiği ev ziyaretinde kendilerinden polis üniforması isteyen 2 yaşındaki şehit çocuğu Ali Eymen Çam’ın isteğini yerine getirdi.

Şehidin eşi Emine Çam ile oğlu Ali Eymen Çam’ı makamında kabul eden Çenet, ailesinin isteği üzerine şehit Ahmet Çam'ın ismini Karakol Amirliği'ne vereceklerini söyledi.

Şehit ailesiyle yakından ilgilenen Çenet, şehit yakınlarına ve çocuklarına ne yapılsa az olduğunu ifade ederek, "Her zaman şehit yakınlarıyla birlikteyiz. Şehitlerimizin aileleri 80 milyona emanet. Şehitlerimiz canlarını bizler için verdi. Şehitlerimizin çocukları ve eşleri de bize emanettir. Kapılarımız sizlere her zaman sonuna kadar açıktır. Bugün bu topraklarda rahatça yaşamamız şehitlerimizin sayesindedir. İnşallah ülkemiz ve milletimiz böyle acılar bir daha yaşamaz." dedi.

Meslektaşının çevresi tarafından çok sevildiğini ve her ortamda meslekteki anılarının dile geldiğini anlatan İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam da şehit eşinin ve çocuklarının polis teşkilatı olarak kendilerine de emanet olduğunu belirtti.

Eşinin mesleğine aşık biri olduğunu hatırlatan şehit olan polis memurunun eşi Emine Çam şehit haberini aldıktan bu güne kadar evlerinin meslektaşlarının akınına uğradığını kaydetti.

Acıların paylaşıldıkça azaldığına dikkat çeken Çam, şunları söyledi:

"Eşimin arkadaşları olsun, meslek taşları olsun evimizi ziyaretsiz bırakmıyorlar. Kaymakamımızdan da Allah razı olsun. İlçeye geldiği günden itibaren bizlerle sürekli ilgileniyor. Gerek maddi, gerekse manevi olarak bize hep sahip çıkıyor. Kendisine minnettarız. Ailem adına teşekkür ediyorum. Kendisinden bir tek isteğimiz var. Eşimin ismini ya bir okula yada karakol amirliğine vermeleri."

Konuşmaların ardından Kaymakam Çenet, şehit çocuğu Çam'a polis üniforması ile çeşitli hediyeler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.