Ankara

Fair Play Üniversiteler Kervanı sona erdi

17:35 11 Mayıs 2017
Fair Play Üniversiteler Kervanı sona erdi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) organize ettiği Fair Play Üniversiteler Kervanı bahar dönemi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ile yapılan son panelle sona erdi.

TMOK'tan yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Cengiz Andiç Konferans Salonu'ndaki etkinlik öncesi gerçekleştirilen fuayede, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'ın da katılımıyla Dünya Karikatür Sergisi'nin açılışının gerçekleştirildiği bildirildi. Ayrıca, kurulan stantlarda TMOK ile Fair Play kitapları, broşürleri, rozetleri ve karikatür albümlerinin dağıtımının yapıldığı ifade edildi.

TMOK Fair Play Komisyon Başkanı Erdoğan Arıpınar'ın, konuşmasına "Merhaba" diyerek başladığı ve "Merhabanın sözlük anlamına bakın. 'Benden, bizden size kötülük gelmez' yazar. Beni ve arkadaşlarımı iyi dinleyin ve Fair Play’i öğrenin." ifadelerini kullandığı bildirildi.

Olimpiyat ve Dünya Güreş Şampiyonu Ahmet Ayık'ın, Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın Atatürk'ün kendisine ödül olarak verdiği parayı bankada nasıl reddettiğini anlattığı belirtildi.

Sema Demirer'in, gençlere beden eğitimi öğretmeni olmanın ne kadar önemli olduğunu belirten konuşmasında, bir küçük öğrencisinden aldığı duygu dolu mektubu okuyunca, öğrenciler tarafından ayakta alkışlandığı aktarıldı.

Panelin sonunda katılımcılar hep birlikte Fair Play andını tekrarlayarak, birer Fair Play gönüllüsü olduğu kaydedildi.

Fair Play Kervanı'nın bundan sonraki panellerine sonbahar programları ile devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.