Ankara

Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkoç:

17:11 16 Mayıs 2017
Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkoç:

Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, "Ankara genelinde 19 bin aileye evde bakım ücreti veriyoruz." dedi.

Çubuk Engelli ve Engelli Dostları Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkoç, engelliler ve engelli aileleriyle bir araya geldi.

Burada engellilerin sorunlarını dinleyen Erkoç, son yıllarda engellilere yönelik çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çubuk'ta yaklaşık 426 aileye bakım ücreti ödediklerini aktaran Erkoç, down sendromlu bir bebeği olan baba olarak engelli ailelerin neler hissettiklerini, ne tür zorluklarla karşılaştıklarını, neler yaşadıklarını bildiklerini anlattı.

Engellilerin devletin koruması altında olduğunu vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti:

"Çubuk'ta 2 bine yakın engellimiz var. Tabii iş, istihdam, okul, rapor konularında çok ciddi çalışmalarımız var. Ankara genelinde 19 bin aileye evde bakım ücreti veriyoruz. Bir engellinin hiçbir kimsesi yoksa devlet olarak onu koruma altına alıyoruz. Geçmişte engelli çocukları olan anne ve babalar kendileri öldükten sonra engelli çocuklarının ne olacağı konusunda endişe duyuyorlardı. Ben eşimden de bunu duyuyordum. Kimin öleceğini Allah bilir ama doğal süreç içinde biz öbür dünyaya göç ettiğimizde çocuklarımız ne olacak sorusunun cevabı var. Devlet koruma altına alıyor ve hijyenik, doğal şekillerde bakıyor. Saray Engelsiz Yaşam Merkezi'nde 750 engellimiz var. Bin 300 çalışanımızla 750 engellimize hizmet veriyoruz."

Engellilere yönelik halkın bakış açısının değiştiğini ifade eden Erkoç, Ankara merkezde olduğu gibi Çubuk'ta da engellilere istihdam sağlayacak çalışmalar yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.