Ankara

Karagöl Doğa Festivali

13:10 21 Mayıs 2017
Karagöl Doğa Festivali

Beypazarı ilçesinde düzenlenen Karagöl Doğa Festivali başladı.

Beypazarı Belediyesince Karagöl mesire alanında düzenlenen Karagöl Doğa Festivali'nin açılışı, AK Parti Ankara milletvekilleri Ahmet Gündoğdu, Nevzat Ceylan, Emrullah İşler 'nun da katıldığı törenle yapıldı.

Gündoğdu, açılışta yaptığı konuşmada, Karagöl'ün Ankara'nın cennetlerinden biri olduğunu ifade etti.

Nevzat Ceylan ise festivalin Beypazarı'na yakıştığını ifade ederek, Beypazarı'nın güzelliklerinin gösterilmesi açısında da çok önemli olduğunu dile getirdi.

Emrullah İşler de Beypazarı ilçesinin, Başkent'in en fazla turist çeken ilçelerinin başında geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Beypazarı ilçesine gelen yerli ve yabancı turistler, tarihi konakların bulunduğu çarşı ve sokakları geziyor. Bu doğa harikası Karagöl, güzel bir tanıtımla yaz günlerinde şehir merkezlerinde sıcaklardan bunalanlar için önemli bir yer olacak."

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ise ilçede turizmi geliştirme ve ziyaretçi sayısını artırmak üzere ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hazırlanan proje kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı'nın Karagöl'ün tadilatında, onarımında, çevre düzenlemesinde ciddi destekleri oldu. Yaptığımız çalışmalar kapsamında, sizlerin beğenisine sunduğumuz tabiat harikası Karagöl'ü bu hale getirdik. Beypazarı, tarihi ve kültürüyle marka bir şehir. Beypazarı'nın bu noktaya gelmesinde çalışma yapmış tüm belediye başkanlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Beypazarı'nı ziyaret edenlerin kısa sürede değil de uzun süre Beypazarı ilçesinde, çevresinde günlerini geçirmesini istiyoruz ve bu anlamda bu güzellikleri bir bir Beypazarı turizmine kazandırmanın çabasındayız."

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, içinde binlerce renk renk kelebeğin barındığı ve ürediği bu alanı Türkiye'nin 205'inci tabiat parkı ilan ettiğini kaydederek, "Bu da çok önemli bir gelişme bizim için. Daha birçok alanda turizmle alakalı çalışmalarımız sürüyor. Beypazarı ilçesini ziyaret eden turist sayısını 200-300 binlerden kademe kademe 500 bine 750 bine ve bir milyon hedefine çıkarmak istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları seğmen ekibi gösteriler sundu. İki gün sürecek festivalde katılımcılar, Karagöl'deki tesisleri inceleyerek göl kenarında gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.