Ankara

15 Temmuz şehidinin adı okuduğu okulda yaşatılacak

13:48 25 Mayıs 2017
15 Temmuz şehidinin adı okuduğu okulda yaşatılacak

Ankara'da, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Hakan Gülşen'in adı, okuduğu liseye verildi.

Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Gülşen'in eğitim gördüğü Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde (KATEM) düzenlenen törende, şehidin isminin okulda yaşatılacak olmasından dolayı onur duyduklarını söyledi.

Şehidin ailesinin her zaman yanında olduklarını belirten Yıldız, "Şehidimizin annesinin yetiştirdiği evlatların belki yerini tutamayız. Onların mekanı cennet olsun. Bizler de sizlerin yavrularınız, hizmetinizdeyiz." dedi.

Konuşmaların ardından, ağabeyi ve eniştesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittikleri sırada F-16'dan atılan bombaların hedefi olan Yıldız'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Törenin sonunda şehidin annesi Muzaffer Gülşen, Kaymakam Yıldız, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney ve protokol üyelerince kurdele kesilerek okulun adı Şehit Hakan Gülşen Anadolu Meslek Lisesi olarak değiştirildi.

Açılış sırasında şehidin ailesi ve yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Ankara Kızılcahamam'da yaşayan ve FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne gelen Gülşen ailesinin 3 ferdi şehadet şerbetini içmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Kızılcahamam'dan 70 kilometre yol gelerek vatan savunmasına katılan aynı aileden Mehmet Gülşen (61), kardeşi Hakan Gülşen (43) ile kuzenleri ve enişteleri olan Lütfi Gülşen (63) darbecilerin F-16'dan attığı bomba sonucunda şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.