Ankara

Ormancılara yangınlarda haberleşme eğitimi

14:49 25 Mayıs 2017
Ormancılara yangınlarda haberleşme eğitimi

Ankara Orman Bölge Müdürlüğünce, orman işletme müdürlüğü personeline "yangınlarda haberleşme" konulu eğitim verildi.

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü Elektronik Haberleşme Şube Müdürlüğünde görevli şef Kemal Gülay tarafından, kurumun sosyal tesislerinde Beypazarı ve Nallıhan orman işletme müdürlükleri personeline, yangınlarda uygulanacak haberleşme yöntemleri ve sistemleri anlatıldı.

Gülay, kullanıcıların telsizlerini 24 saat açık tutmaları ve yangın ihbarlarına karşı son derece duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Ormanlar ülkemizin en değerli tabiat varlıklarıdır. Aynı zamanda akciğer görevi görmektedir. Bu nedenle orman yangınlarına karşı son derece duyarlı olunması gerekir." dedi.

Yangın sezonu öncesinde bu tarz eğitimleri çok önemsediklerini aktaran Gülay, şöyle konuştu:

"Ankara Orman Bölge Müdürlüğünde 2 erken uyarı sistemi ve 1 adet tam teşekküllü komuta aracı hizmete girdi. Bu aracımız da yangın anında etkin görevde bulunacak. Yangın bölgesine yakın rakımı yüksek alana konuşlandırılarak, sağlıklı bilgi akışı sağlayacak. Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, yangınlarda 8 adet role ile haberleşme sağlıyor. Son sistem termal kameralar ve ışığa, dumana duyarlılığı sayesinde anında yangının çıktığı alanı takip edebileceğiz." f

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.