Ankara

Çubuk'a ramazan hazırlıkları tamamlandı

16:51 25 Mayıs 2017
Çubuk'a ramazan hazırlıkları tamamlandı

Çubuk Müftülüğünün, ramazan öncesi camilerde yapılacak programların hazırlandığı, teknik ve fiziki çalışmalarını da tamamladığı bildirildi.

Çubuk Müftüsü Muharrem Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumayı cumartesine bağlayan gecede ilk teravih namazının kılınacağını hatırlattı.

Vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini yapmaları için camilerde temizliğe önem verdiklerini kaydeden Genç, ramazan süresince öğle namazının ardından Kur'an-ı Kerim okunacağını, vaazlar verileceğini ve tüm camilerde bir ay boyunca etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Ramazan boyunca 30 camide 30 teravih programı düzenleneceğini ve ilçe halkıyla bir araya geleceğini anlatan Genç, şöyle konuştu:

"Ramazan ayının ilk on günü rahmet, ikinci on günü mağfiret, son on gün ise cehennemden azattır. İnşallah ramazan ayına bugünlerden itibaren bedenen ve ruhen de kendimizi hazırlayacağız. Ramazan ayı öncesi camilerdeki tüm hazırlıklar yapıldı. Ankara Müftülüğü olarak İŞKUR aracılığı ile alınan görevlilerden inşallah 10 kişi ilçemizde görev yapacak. Elektrik tesisatı ile ses cihazları elden geçirildi. Merkezi sistemlerde vaazın rahatça dinlenebilecek kalitede olması sağlandı. Camilerdeki havalandırmaların ve klimaların cemaati rahatsız etmeyecek şekilde düzenlenmesi sağlandı."

Genç, çocuklara camileri sevdirme konusunda da gayret sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.