Ankara

İyilikder'den yetim çocuklara yardım

22:40 22 Haziran 2017
İyilikder'den yetim çocuklara yardım

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilikder), bayram öncesi ihtiyaç sahibi 150 yetim çocuğa giysi ve ayakkabı yardımı yaptı.

İyilikder Ankara Şubesi görevlilerince bir mağazaya götürülen ve aralarında Suriye, Somali, Özbekistan, Filistin ve Afganistan uyrukluların bulunduğu 150 çocuk, diledikleri kıyafetleri ve ayakkabıları seçti.

Seçtikleri kıyafet ve ayakkabılar kendilerine armağan edilen çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.

İyilikder gönüllüsü Fuat Baktemur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin ulusal ve uluslararası alanda insani yardım faaliyetleri yürüttüğünü, Türkiye'de 72 temsilciliklerinin olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bütün şehirlerinde temsilcilikler açarak, yetimlerin yardımına hızlıca koşmayı hedeflediklerini aktaran Baktemur, bayram sonuna kadar bin yetim çocuğu giydirmek istediklerini dile getirdi.

İyilikder'in ihtiyaç sahibi kişilere sadece ramazanda değil diğer zamanlarda da yardım ulaştırılması için çalıştığını kaydeden Baktemur, "Ramazandan sonra da bize ulaşan yardımları bu kişilere eğitim, gıda, sağlık ve kira yardımı olarak ulaştıracağız." diye konuştu.

Baktemur, ev ziyaretine gittiği bir Özbek ailede yaşadığı bir olayı da şu ifadelerle anlattı:

"Yaklaşık 3 gün önce, Özbek bir aileye ev ziyaretine gittiğimizde anneleri evde yoktu. Yetim çocuklara, annelerinin nereye gittiğinde sorduğumuzda 'Bize bayramlık almaya gitti.' dediler. Komşularına gittiğimde, ailenin durumunun kötü olduğunu ve annenin yardım bulmaya gittiğini söyledi. Daha sonra annesiyle konuştuğumda çocuklarına neden bayramlık almaya gittiğini söylediğini sordum ve aldığım cevap 'Çocuklarımı başka türlü evde durduramıyorum' dedi. Biz bu ailemize ulaştık ve inşallah bu ailenin 4 çocuğunu da giydireceğiz."

Yetim çocukların bulunduğu ailelere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Baktemur, "Toplumun temelinde yatan aile kavramının önemini bildiğimiz için savunmasız büyüyen yetimler ile ilgili her çalışmayı önemsiyor ve destekliyoruz. Bugünün çocukları yarın yetişkin birer birey olarak toplumda yer kazanacak, erdemli yetişen her çocuğun ise topluma kazandıracağı şeyler olacaktır." dedi.

Baktemur, "Savaşta anne ve babalarını kaybeden bu çocuklarımıza bayram sevincini yaşatabilmek ve onların yalnız olmadığını bir nebze olsa da hissettirebilmek adına, insanlık uğruna, iyiliği yaymaya devam edeceğiz. İnsanı yücelten en önemli vasıf olarak biz iyilik deriz." diye konuştu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.