Ankara

"Ömrümüzü ramazan kılalım"

14:09 23 Haziran 2017
"Ömrümüzü ramazan kılalım"

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye genelinde camilerde okunan cuma hutbesinde, "Ramazanın kazandırdığı güzellikleri yıl boyunca yaşayalım, yaşatalım. Ramazan’ın bizlere sunduğu cömertlik karşısında bizler de ömrümüzü ramazan kılalım." tavsiyesinde bulunuldu.

Türkiye genelindeki tüm camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Ömrümüzü ramazan kılabilmek" konulu cuma hutbesi okundu.

Hutbede, bugün hem sevinç hem de hüznün yaşandığı belirtilerek, "Sevinçliyiz. Çünkü doya doya ramazan medeniyetini yaşadık. Ramazan mektebinin talebeleri olarak bayrama yaklaştık. Hüzünlüyüz. Çünkü her sene bize Kur'an’ı yeniden getiren, bizi orucun takvasıyla, iftarın sevinciyle, sahurun bereketiyle buluşturan, unuttuklarımızı hatırlatan Ramazan’ı Şerif’e elveda diyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ramazanın müslümanlar için bir aylık bereketli bir mektep olduğu vurgulanan hutbede, ramazanın müslümanları, bir maneviyat eğitimine tabi tuttuğu, hayatı disipline etmeyi öğrettiği, kardeşlik, birlik, beraberlik duygularını pekiştirdiği, ömür muhasebesi yapma, istikbali tekrar gözden geçirme imkanı sağladığı belirtildi.

Ramazanın kazandırdığı güzelliklerin yıl boyunca yaşatılması önerisinde bulunulan hutbede, "Ramazanın bizlere sunduğu cömertlik karşısında bizler de ömrümüzü ramazan kılalım." ifadeleri kullanıldı.

- "Birbirimizin hak ve hukukunu koruyalım"

Bayramlarda yaşanan trafik kazalarına işaret edilen hutbede, şunlar kaydedildi:

"Her yıl yaşadığımız trafik kazaları, bayramların huzur ve sevincini acı ve hüzne dönüştürüyor. Bu kazalarda nice kardeşimiz can veriyor. Nice aileler yok oluyor. Nice anne babalar, evlatlar, yakınlar, gözü yaşlı, boynu bükük kalıyor. Nice ümitler, nice istikballer sönüyor. Bu noktada bütün kardeşlerimizi trafik kurallarına uymaya, sabırlı ve dikkatli davranmaya, birbirimizin hak ve hukukunu korumaya davet ediyorum. Yüce Rabbimiz, bayram yolculuğuna çıkacak bütün kardeşlerimizin sağ salim gidip yuvalarına dönebilmelerini nasip etsin. Bizleri her türlü kaza, bela ve musibetten muhafaza eylesin."

Hutbe, Hazreti Muhammed'in "Allah’ım, bizi bağışla, bize merhamet et. İbadetlerimizi, hayır ve hasenatımızı, dualarımızı kabul eyle. Bizi cennetine koy, cehennem azabından koru. Bütün işlerimizi ıslah eyle." duasıyla son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.