Ankara

AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu

14:33 23 Haziran 2017
AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk yaşanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, günlük ortalama bin 300 civarında şehirlerarası otobüsün kullandığı AŞTİ'de bu sayı, bayramlarda tatilin süresine göre bin 600 ila 2 bine kadar çıkıyor.

Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hizmetleri Proje Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş (BUGSAŞ) tarafından işletilen, Türkiye'nin dört bir yanından 24 saat boyunca yolcu giriş çıkışı yapılan AŞTİ'de, güvenlik önlemleri en üst düzeyde uygulanıyor.

AŞTİ'de güvenlik personeli, yolcular ve araçlarda silah ve bomba kontrolleri yapıyor, aranan suçluların bulunması, asker kaçakları, evden kaçanlar ve kaçak yabancıların yakalanması ve şüphelilerin emniyet güçlerine teslim edilmesinde etkin rol oynuyor.

- "Korsan firmalara dikkat edilmesi gerekiyor"

BUGSAŞ Genel Müdürü Seçkin Odabaşı, Ankara'nın içinde yaşayan bir başka şehir olan AŞTİ'nin, 150 bin metrekare alan içinde Türkiye'nin en modern otogarlarından biri olduğunu ifade etti.

Bayram öncesi güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirten Odabaşı, "Seyahat edecek yolcularımızın geçtiği giriş kapılarında X-ray cihazları ve dedektörlerle arama yapıyoruz. 200 güvenlik elemanımız var. K-9 köpeklerimizin sayısını 3’ten, 5’e çıkardık." ifadelerini kullandı.

Bayram dolayısıyla otobüs firmalarının seferleri artırdığına işaret eden Odabaşı, vatandaşlara, korsan otobüs firmalarına dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.