Ankara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

04:38 12 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Bu millet bu ihanet girişimine 'dur' dedi. Canıyla, kanıyla, her şeyiyle vücudunu siper etti. Uçak mermilerine, helikopter mermilerine, tanka, topa siper etti." dedi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "demokrasi nöbeti" etkinliğinde konuşan Akdoğan, darbe girişimi sırasında şehit olanları rahmetle andıklarını söyledi.

O gece Polatlı halkının da darbecilere geçit vermediğini belirten Akdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu millet bu ihanet girişimine 'dur' dedi. Canıyla, kanıyla, her şeyiyle vücudunu siper etti. Uçak mermilerine, helikopter mermilerine, tanka, topa siper etti. Evet şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu. Hepsini rahmetle anıyoruz. Bize düşen onların emanetine sahip çıkmaktır. Bütün mukaddesatımıza, vatanımıza, bayrağımıza, devletimize sahip çıkmaktır. Onların bize emanet bıraktığı ailelerine, yavrularına, çocuklarına sahip çıkmaktır. Evet bu büyük millet, bu emanete inşallah sahip çıkacaktır."

FETÖ'nün darbe girişiminin sulandırılmak istendiğine değinen Akdoğan, buna "tiyatro" demenin 15 Temmuz şehitlerine, kahramanlık destanı yazan bu aziz millete haksızlık etmek anlamına geldiğini vurguladı.

Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi onları kim alkışlıyor? Yaptıkları yürüyüşü FETÖ'cüler alkışlıyor. Terör örgütü PKK alkışlıyor. Onların alkışladığı bir yürüyüşten hayır gelebilir mi, adalet çıkabilir mi? Elbette bu mücadele sonuna kadar verilecek. PKK'sına karşı da FETÖ'süne karşı da bütün şer odaklarına karşı amansız mücadele verilecek. Elbette hukuk içinde verilecek, adalet içinde verilecek ve veriliyor da. Kimse bunu sulandırmaya kalkmamalı, bir mağduriyet edebiyatı çıkarmamalı. Bakın bunlar herkese zulmettiler."

Yalçın Akdoğan, FETÖ'nün, darbe girişimi öncesi 17-25 Aralık süreci, MİT tırlarının durdurulması, seçilmiş iktidar ile orduya kumpas kurulması gibi ihanet oyunlarına giriştiğini hatırlattı.

Devleti devirmeye çalışanların planlarının tutmadığına dikkati çeken Akdoğan, "Baktılar ki olmuyor, doğrudan darbe kalkışmasında bulundular ama bir şeyi hesap edemediler. Yıllarca her tarafa sirayet ettiler, her tarafa çöreklendiler, her tarafı ele geçirmeye çalıştılar, her tarafa yerleştiler, on binlerce adamlarını koydular ama bir şeyi hesaba katmadılar; aziz milletimizi hesaba katmadılar." diye konuştu.

Yatsı namazını da topluca meydanda kılan vatandaşlar, konuşmaların ardından etkinliği sonlandırarak dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.