Ankara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

16:28 12 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Kahramankazan Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında sanatçı Uğur Işılak, konser verdi.

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan'da düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

Etkinlikler kapsamında sanatçı Uğur Işılak, Kahramankazanlılarla buluştu. Kahramankazan Meydanı'ndaki etkinliğe, Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Işılak, Kahramankazanlılara 15 Temmuz’da gösterilen kahramanlık ile şehit ve gazilerin verdiği destansı mücadeleyi anlatan şiirler seslendirdi.

Işılak ayrıca, 15 Temmuz gazilerinin kendisine yazdığı mektupları da okudu. Işılak, Kahramankazan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde verdiği mücadele ile tarihte ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.

Başkan Ertürk, programın ardından Işılak’a ilçe halkının 15 Temmuz’da gösterdiği kahramanlığı sembolize eden "F-16’ya Dur" heykeli hediye etti.

FETÖ'yü 15 Temmuz’da imanıyla, inancıyla, yüreğiyle hezimete uğratan tüm Kahramankazanlılara teşekkür eden Ertürk, "Bu millet, o hain gecede tıpkı 718 yıl önce Söğüt’te, 564 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 102 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.