Ankara

Palandöken'den "üniversite tercihi" uyarısı

10:55 19 Temmuz 2017
Palandöken'den "üniversite tercihi" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üniversite tercihleri konusunda gençler üzerinde baskı uygulanmaması gerektiğini belirterek, "Gençler hangi üniversitede, hangi bölümde okumak istiyorsa özgür bırakılmalı, mesleklerini ellerine aldıklarında işini sevmeyen bir birey olmamalı." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite ve meslek seçimi konusunda baskı uygulanan çocukların yeteneklerinin ileride köreldiğini ifade ederek, aileleri gençlerin seçimlerinde özgür bırakılmaları konusunda uyardı.

Mesleğini sevmeyen bireyin topluma çok faydalı olamayacağını kaydeden Palandöken, gençlerin üniversite tercihlerini yaparken ve mesleklerini seçerken özgür bırakılması gerektiğini vurguladı.

Palandöken, gençlerin mesleklerini ellerine aldığında işini sevmeyen bireyler olmaması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Aileler, her zaman çocuğumuz en iyi okullarda okusun, en gözde meslekleri seçsin temennisinde olurlar. Fakat bir çocuğun düşünsel becerisi sanata veya el becerisi zanaata yatkın olabilir. Ailesinin baskısıyla bambaşka bir bölümde okuyan çocuğun zamanla bu yeteneği de kaybolur. Bu ülkenin doktor ve mühendis kadar berber ve terziye, araba tamircisine ve her çeşit meslekten esnafa ihtiyacı var. Gençler, girişimci ruhları erken yaşta söndürülmeden her zaman özgür olmalılar. Bir filozofun da dediği gibi, 'sevdiğin işi yaparsan ömür boyu çalışmazsın'. Bunun aksi olursa yapılan meslek ömür boyu eziyet gibi gelir."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.