Ankara

Çubuk'taki Hayvancılık İhtisas OSB'de sona doğru

11:15 03 Ağustos 2017
Çubuk'taki Hayvancılık İhtisas OSB'de sona doğru

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer teslimi sürecine gelindiğini söyledi.

Kaymakam Çenet, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, 12 yılı aşkın bir süredir devam eden ve yılan hikayesine dönen OSB'de, toplam 90 ahırın yapılacağı alanın altyapısının hazır olduğunu belirtti.

OSB'nin kar gütme amacıyla yapılmadığını, her şeyiyle hem ilçenin hem de üreticinin menfaati gözetilerek çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Çenet, yer teslimlerinde üreticiye ödeme kolaylığı sağlandığını vurguladı.

Çenet, OSB'deki ahırlar 100, 200 ve 500 başlık tesislerden oluştuğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

Yaklaşık 100 başlık bir ahır için 3 ila 4 bin metrekarelik alan ayrıldı. Bu alanlar içinde yaklaşık 61 bin ila 189 bin lira arasında arsa tahsis bedeli ortaya çıkıyor. İnanın bu rakamlar bizim orada yapmış olduğumuz yatırım maliyetinin neredeyse dörtte birine tekabül ediyor. İlk etapta biz sizlerden yer teslimi için hesaplamış olduğumuz maliyetlerin yüzde 10'unu talep edeceğiz ve ondan sonra da ön tahsisleri yapacağız. Geri kalanı da ev, araba kredisi öder gibi 10 yıla varan vade yapılacak. Bir de bu alanı sadece yatırım yapacak kişilerin alması için bazı tedbirlerde aldık. Altı ay içinde bu alana yatırım yapılması şartını arıyoruz."

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da OSB'nin planlanandan daha çok uzamasından hem üreticinin hem de kendilerinin mağdur olduğunu hatırlattı.

Acehan, hukuki sürecin kısa sürede tamamlanmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Biz şu anda kimseyi mağdur etmemek bir plan yaptık. Ayrıca buraya gerçek yatırımcının almasını ve onların bu imkandan yararlanmasını istiyoruz. Bunun için de kesinlikle ikinci piyasası oluşmasına izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Toplantıya, Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce ve üreticiler de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.