Ankara

Zabıta birimleri tek binada toplanacak

12:09 04 Ağustos 2017
Zabıta birimleri tek binada toplanacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının farklı yerleşkelerde hizmet veren birimleri tek binada hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dağınık birimlerde görev yapan Zabıta Daire Başkanlığı, İskitler Merkezi İş Alanları (MİA) bölgesinde, 3 bin 200 metrekare kullanım alanı bulunan, zemin altındaki iki katıyla birlikte 5 kattan oluşan binaya taşınacak.

Ankara Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eski sanayi bölgelerinin temizlenmesi amacıyla, sanayi bölgesi içinde yer alan MİA kentsel dönüşüm binasında yaptıkları toplantıda, Zabıta Daire Başkanlığının farklı binalarda hizmet vermesinin yol açtığı sıkıntılar ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da yer aldığı toplantıda yapılan değerlendirme sonucunda Gökçek, MİA'ya ait binanın Zabıta Daire Başkanlığına kiralanması için MİA A.Ş Başkanı Ali Gökşin ile anlaşmaya vardı.

Binanın kiralanması ile ilgili gerekli prosedürlerin ve tadilatların tamamlanmasıyla, dağınık haldeki zabıta birimleri bir araya getirilecek.

Sıhhiye Hanımeli Sokak'taki binasında uzun yıllardır hizmet veren Zabıta Daire Başkanlığının şu anda 4 farklı binada hizmet vermeye çalıştığını kaydeden Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, "Yeni binada, dağınık haldeki yönetim ana binamızı, ulaşım, çevre ve servis araçları bölümlerimizi bir araya toplayarak daha verimli çalışma yapacağımız inancındayız." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.