Ankara

Maçın ardından

21:44 17 Eylül 2017
Maçın ardından

Süper Lig'de 5 haftada bir puan alan Osmanlıspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, taraftarlardan sabır istedi.

Uygun, Demir Grup Sivasspor'a 4-2 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek'i eleştirdi.

Konuk ekibin ilk dakikada faul olmayan bir pozisyonda penaltı kazandığını iddia eden Uygun, "Hüseyin Göçek klasik olarak pozisyonu çözemedi. 1-0 mağlup başladıktan sonra çok çabuk geri döndük ama bu sefer de bireysel hatalar pahalıya patladı. Maç içinde frikik oluyor, top barajdaki futbolcunun dirseğine çarpıyor, Göçek devam diyor. Bizden kornere çıkıyor, aut kararı veriyor. Bize faul yapılıyor, devam ediyor. Yönetemeyen, çok formsuz bir hakem vardı." ifadelerini kullandı.

Uygun, Demir Grup Sivasspor karşısında istedikleri performansı da tam anlamıyla sergileyemediklerini belirterek, milli maç arasına kadar süreye ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Milli maç arasından sonra istedikleri sonuçları almaya başlayacaklarını düşündüğünü söyleyen Uygun, şunları kaydetti:

"Merak etmeyin, Osmanlıspor tekrar ayağa kalkacaktır. Bir suç varsa hoca olarak her zaman üzerime alırım. Üç hafta sonraki süreç içinde takımın ne kadar değiştiğini, sonuçları almaya başladıkça ne kadar iyi bir takım olduğumuzu göreceksiniz. Biraz sabır ve sükunete ihtiyacımız var. Bazen bu süreçleri yönetmek zor olabilir ama bizim işimiz bu süreci doğru yönetmek. Taraftardan özür diliyoruz. Biraz sabretsinler, bizden desteklerini esirgemesinler. Gereğini önümüzdeki haftalarda hep beraber yapacağız."


- Demir Grup Sivasspor cephesi


Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise yukarılara oynayan bir takım oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Osmanlıspor savunmasının arkasına atılan toplarla sonuca gittiklerini anlatan Aybaba, yedikleri gollerin ise kendilerine yakışmadığını belirtti.

Aybaba, gelişime açık bir takım olduklarına işaret ederek, "Yeni gelen, genç, kaliteli yabancı oyuncularımız var. Biz bunları bir arada tutup başarma özelliğini onlara yansıtabilirsek, iyi futbol oynayan, keyif veren, yukarıları hedefleyen bir takım görüntüsü ortaya çıkar. Bir haftalık başarıyla kalmamalı, devam etmeliyiz. Sivasspor'u sevenler merak etmesin. Onlara layık, yukarılara oynayan takım haline geleceğiz." diye konuştu.

Başkent takımlarının ligdeki durumuyla ilgili soruya Aybaba, "Bütün takımlarla çalıştım burada. Taraftarı olan takım ligde değil, olmayanlar ligde. O zaman heyecan biraz aşağı gidiyor. Futbol, taraftarla oynanan oyun. Keşke Ankara güçlerini birleştirse de ortaya hedefi olan, şampiyonluğa oynayan bir takım çıksa. İnşallah, birisi çıkar ve bunları gerçekleştirir. Başkentin bir takımının her zaman hedefe oynaması lazım." yanıtını verdi.

Samet Aybaba, yabancı oyuncu kuralıyla ilgili ise şunları kaydetti:

"Yine yanlış yapmaya başladık. Çünkü tesisleşmemiz, altyapıyı işler hale getirmemiz için en az 5 sene lazım. Ondan sonra yaptığımız işlerin verimini almak için de 5 sene lazım. Alttan üretmeden sayılarla oynayarak bu işi halledemezsiniz. Bu konuyla ilgili sadece yönetenlerin kararları ortaya çıktığında futbol bu hale düşüyor. Her zaman birinci kararın yanlış olduğunun arkasındaydım. Bu alınacak kararın da yanlış olduğunu söylüyorum. Allah, Türk futboluna yardım etsin."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.