Ankara

Gölbaşı'nda vatandaşlara aşure dağıtıldı

15:24 30 Eylül 2017
Gölbaşı'nda vatandaşlara aşure dağıtıldı

Gölbaşı ilçesinde Park Eymir Konutları yönetimi, Muharrem ayı dolayısıyla TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlara aşure dağıttı.

TOKİ Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatif Duruay, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Bülent Elikesik, Saadet Partisi Gölbaşı İlçe Başkanı Yunus Aygünoğlu, Park Eymir Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Aygün Ünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte vatandaşlara Kur'an-ı Kerim hediye edildi, çocuklar için şişme oyun parkı kuruldu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, çocuklara kitap hediye etti, vatandaşlara da aşure dağıttı.

Muharrem ayının tüm İslam alemi için hayırlı olmasını dileyen Duruay, şöyle konuştu:

"Dökülen Müslüman kanının son bulmasına vesile olur inşallah. TOKİ yönetiminin yapmış olduğu ve bizim de desteklediğimiz bir etkinlik, güzel bir etkinlik oluyor. Halkımız bu etkinlikte hep birlikte oluyor. Şehit edilen Hazreti Hüseyin efendimizi anmak ve onların çektiği ızdırapları birlikte yad etmek için bir araya geldik."

Park Eymir Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü ise, "Kerbela şehitlerimizi anmak için aşure gününde her yıl olduğu gibi bu yılda komşularımızla aşure etkinliğimiz gerçekleştiriyoruz. Birlik ve beraberliğimiz göstermek için bu tür etkinliklerimiz devam edecek." diye konuştu.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Elikesik de, Muharem ayında ülkede birlik ve beraberliğin sağlamlaştırmasını temennisinde bulundu.

Aşure dağıtımına çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.