Ankara

Ankara'da "Emzirme Haftası" etkinliği

12:58 04 Ekim 2017
Ankara'da "Emzirme Haftası" etkinliği

Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, "Emzirme Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Hafta kapsamında emziren anne, anne adayları ve hastane çalışanlarına yönelik hastanenin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar ilgi gösterdi.

Etkinlikte, emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydaları, anne sütünün yararı konusunda bilgiler aktarıldı.

Programın açılışında konuşan Başhekim Prof. Dr. Yaprak Üstün, 1992 yılında "Bebek Dostu Hastane" unvanını aldıklarını anımsattı.

Hastanelerinde anne sütü ve önemiyle ilgili çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Üstün, "Anne sütünün bebeklerin hem fiziksel hem de ruhsal gelişimi için son derece önemli olduğunu her fırsatta anlatıyoruz. Bu olağanüstü besinin içerisinde her tür vitamin, mineral bulunur. Anne sütüyle bebeklerimiz enfeksiyonlardan, alerjik durumlardan korunur." diye konuştu.

Bebeklerin en az iki yaşına kadar emzirilmesi gerektiğinin altını çizen Üstün, "Annelerimize diyoruz ki bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü versinler. Sonrasında ek gıdalarla iki yaşına kadar emzirmeye devam etsinler. Anne sütü oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün ve derin dondurucuda 3 ay bekleyebilir. Hastane olarak bizim sloganımız, 'Her zaman her yerde emzirin'. "

Etkinlik sonrası hastane görevlileri çocuk servisine giderek annelere bebeklerini nasıl emzirmeleri gerektiğini anlattı ve çiçek dağıttı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.