Ankara

Kahramankazan "12 Yıldız Şehri" unvanı için yeniden aday oldu

17:16 09 Ekim 2017
Kahramankazan "12 Yıldız Şehri" unvanı için yeniden aday oldu

Kahramankazan Belediyesi, geçen yıl kazandığı "12 Yıldız Şehri" ödülü için bu yıl da müracaat etti.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, 12 Yıldız Şehri unvanının Avrupa Konseyi tarafından Yerel Demokrasi Haftası kapsamında verildiğini, bu unvanı geçen yıl Kahramankazan Belediyesi'nin de aldığını hatırlattı.

Amaçlarının aynı unvanı bu yıl yeniden kazanmak ve ardından da Avrupa Diploması ödülünü almak olduğunu söyleyen Ertürk, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın bu yıl "katılımcı demokrasi, paylaşmak, önermek, karar vermek" temalarıyla düzenlendiğini kaydetti.

Ertürk, açıklamasında şunları kaydetti:

"47 üye ülkenin yerel ve bölgesel yönetimlerinin seçilmiş temsilcileri ile bizler vatandaşlarımızın dikkatlerini yerel demokrasi üzerinde toplamak istiyoruz. Hizmetin de yerelleşmesini ve insanlarımızın yerinde daha kaliteli hizmet alabilmesinin birinci basamağında yerel demokrasi olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bu konuda belediye başkanlarının vatandaşlarımız ile diyaloglarını artırması, demokrasi ve insan haklarını güçlendirmek görevini yaygınlaştırmak amacı ile bu etkinlikleri düzenliyoruz."

- Türkiye'ye destek çağrısı

Her yıl 12 Yıldız Şehri ödülünü almak için başvuruda bulunacaklarının altını çizen Ertürk, "Bundan sonraki hedefimiz Avrupa ödülüne giden yolda ikinci basamak olan Avrupa Diploması Ödülü’ne de Kahramankazan Belediyesi olarak başvurmak. Bu ödülü de sizlerin katkılarıyla alacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de dikkat çeken Ertürk, Türk milletinin demokrasi ve milli iradeye nasıl sahip çıktığını canlarıyla ödemek suretiyle tüm dünyaya gösterdiğini, Avrupa başta olmak üzere tüm dünya ülkelerini Türkiye'nin yanında olmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.