Ankara

Uluslararası Başkent Ankara Haftası

12:27 11 Ekim 2017
Uluslararası Başkent Ankara Haftası

Akyurt Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği tarafından düzenlenen 5-13 Ekim Uluslararası Başkent Ankara Haftası etkinlikleri kapsamında konser verildi.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Kaymakam Osman Altın, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, Belediye Meclis üyeleri ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Ayantaş, programda yaptığı konuşmada, Ankara Kulübü Derneği işbirliği ile Türk cumhuriyetlerinden gelen değerli sanatçılarla çok sayıda program yaptıklarını söyledi.

Konserde şarkı söyleyecek sanatçıların hepsinin birbirinden değerli olduğunu dile getiren Ayantaş, "Türk milleti ülkesi adına her zaman fedakarlık yapmıştır. Bu coğrafyada bin yıldır varız. O zamandan beri bizi buradan atmak için çalışıyorlar. Bugüne kadar buna fırsat vermedik, yine vermeyiz. Kurtuluş Savaşı’nda nasıl birlik olarak ülkemizi kurtardıysak, bugün de aynı birlik ve beraberlik içerisinde olmaya ihtiyacımız var." diye konuştu.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan da ilk kez Uluslararası Başkent Ankara Haftası'nı kutladıklarını söyledi.

Özaslan, şunları kaydetti:

"5 Ekim tarihi Ankaralılar için çok önemli. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin yıl dönümü. Kurtuluş Savaşı’nın sürdüğü yıllarda TBMM milletvekilleri bir kanun teklifi hazırlayarak Atatürk’ün milletvekili olmasını engellemek ister. Buna karşı Ankaralılar'ın sessiz kalması mümkün değildir. Ankara’nın önderleri bir araya gelerek Atatürk’e hemşehrilik beratı veriyor."

Konuşmaların ardından sanatçılar sahneye çıkarak eserlerini seslendirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.