Ankara

TKDK'dan başkente 53 milyon liralık destek

12:44 18 Ekim 2017
TKDK'dan başkente 53 milyon liralık destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ankara Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız, IPARD II Programı ikinci başvuru çağrı döneminde yaklaşık 53 milyon liralık proje başvurusu yapıldığını bildirdi.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Haziran'da çağrı ilanına çıkılan ve 13 Ekim itibariyle sona eren söz konusu programa ilişkin çağrı döneminde kabul edilen projelere ilişkin bilgi verdi.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında soğuk hava deposuna destek verilecek, aynı zamanda süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında süt işletmesi kurulumuna destek verilecek, ayrıca kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında kesimhane desteklemesi yapılacaktır. Destek oranı yüzde 50 olup yatırım kapsamında yapılacak harcamalarda KDV muafiyeti sunulmaktadır. Gerçekleştirilecek yatırımların toplam bütçesi 52 milyon 767 bin liradır. Yatırımların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını ve bu yatırımları gerçekleştirecek iş adamlarımıza da kolaylıklar diliyoruz. Ankara İl Koordinatörlüğü olarak projelerin tamamlanması için gerekli olan sürelerde bitmesi ve yatırımların bir an önce hayata geçebilmesi için her türlü kolaylığı ve her türlü desteği sağlayacağımızı belirtmek isteriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.