Ankara

Muhtarlar Günü

12:12 19 Ekim 2017
Muhtarlar Günü

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde "19 Ekim Muhtarlar Günü" kutlandı.

Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlenen törende, Kahramankazan Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Çetin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Engin Aksakal, burada yaptığı konuşmada, milli iradenin ilk basamağını oluşturması, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarının yerine getirilmesinde görev alan, halk ile devlet arasında köprü olan muhtarlık müessesesinin önemine işaret ederek, "Bizler eğer görevlerimizi etkin, verimli ve zamanında yerine getiremezsek, bir aksaklık, bir eksiklik durumuna düşersek, halkımızın güvenini tesis edemeyiz." dedi.

En yaşlı muhtar sıfatıyla konuşma yapan İmrendi Mahallesi'nin 70 yaşındaki muhtarı Kadir Çiçek ise muhtarlık mesleğinin, sahip olduğu görev ve sorumluluklar itibariyle son derece önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Muhtarlık mesleği demokrasinin işleyişinde ilk basamağı oluşturmaktadır. Muhtarlarımız halkımızla 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi üzerine düşeni yaptı. Meslektaşımız, arkadaşımız Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar'ı o karanlık gecede şehit verdik. Başta demokrasi şehidimiz Ali Anar olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize de sağlık diliyorum."

Muhtarlar daha sonra Kaymakamlığın düzenlediği kahvaltı programına katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.