Ankara

ANKAMOB sokak toplantıları başladı

15:01 24 Ekim 2017
ANKAMOB sokak toplantıları başladı

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarları Odası (ANKAMOB) tarafından Ahilik geleneğini sürdürmek amacıyla her yıl yapılan "sokak toplantıları" başladı.

ANKAMOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Siteler'deki mobilyacı ve boyacıların iş zamanını harcamamak için her gün farklı sokaklarda yapılan toplantılara, çevre sokaklardaki esnaf da katılarak bölgenin sorunları değerlendiriliyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, Ahilik geleneğini devam ettirmek, esnafın bir arada olmasını sağlamak ve sorunlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla her yıl ekim ve kasım aylarında bu toplantıları düzenlediklerini belirtti.

Siteler esnafının otopark sorununa ve boyacıların erken emeklilik beklentilerine işaret eden Taklacı, çıraklık döneminin emeklilikten sayılması gerektiğini vurguladı.

Taklacı, Siteler'deki Ar-Ge ihtiyacını tasarım merkezleriyle kapatacaklarını belirterek, "Dünyada örnekleri bulunan bir Ar-Ge tasarım merkezini Siteler'e kazandıracağız. Organize sanayi bölgesi (OSB) çalışmaları ilerliyor, Ankara rekor sürede mobilya konusunda bir ihtisas OSB'si kazanacak. Yeni açılan ANKAMOB AVM, Siteler esnafının pazar payını artıracak." ifadesini kullandı.

Ankara'nın mobilyayla da dünyaya açılacağını vurgulayan Taklacı, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin her konuda başarılı ve bilgili liderlere ihtiyacı var. İşinde ve ticaretinde kusursuz olan esnafımız, gerekli bilgi ve tecrübeye sahipse kendi alanlarında ellerini taşın altına koysunlar, sadece kendilerini değil tüm sektörü kalkındıracak projelere imza atsınlar."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.