Ankara

CHP'li Tezcan hakkında suç duyurusu

16:16 31 Ekim 2017
CHP'li Tezcan hakkında suç duyurusu

AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren söylemlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığına giderek CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan’la ilgili suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletin gönlünde taht kurduğunu, milletin derdiyle dertlendiğini ve her zaman milletinin yanında olduğunu ifade eden Karaarslan, "Milletimizin kendi oyları ile seçtiği Cumhurbaşkanımız hakkında ileri, geri söylemleri dolayısıyla suç duyurusunda bulundum." dedi.

Karaarslan, Cumhurbaşkanına yönelik ileri geri beyanların, sıradan siyasi söylemler olarak kabul edilemeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Anayasamıza göre cumhurbaşkanı devletin başıdır ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eder. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı hakkında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kendisinin şahsına ve bulunduğu makama izafe ettiği şeref ve itibarı ihlal edici, yine, kendisinin onur ve saygınlığını zedeleyecek ifade ve isnatların tümü, kanunlarımızda suç olarak kabul edilir. Her suçun cezası ne ise o cezanın suçu bilerek işleyen faile çektirilmesi de kamusal bir ihtiyaçtır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.