Ankara

Başkan Acehan İŞKUR kurslarını ziyaret etti

14:54 10 Kasım 2017
Başkan Acehan İŞKUR kurslarını ziyaret etti

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce (İŞKUR) açılan kursları ziyaret etti.

Çubuk Belediyesi Kurbantepe Sosyal Tesislerinde yürütülen İŞKUR kurslarını ziyaret eden Acehan, kurs sorumlusu Aynur Koparan'dan açılan kurslar hakkında bilgi aldı

Acehan, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür projelerin ev hanımlarının çalışma hayatına kazandırılması ve mesleki niteliklere kavuşması açısından güzel çalışmalar olduğunu söyledi.

Ziyarette kursiyerlerle bir süre sohbet eden Acehan, "Kurslarda kadınlarımız hem becerilerini ortaya koyuyor hem de bunun sonucunda ev ekonomisine katkı sunuyor. Ülkemizin kalkınması için üreten toplum olmak zorundayız, kurslar bu bakımdan önemli." dedi.

Bugüne kadar açılan kurslardan 2 bin ev hanımının faydalandığını belirten Acehan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 3,5 yılda 2 binden fazla çoğunluğu ev hanımı vatandaşımız bu kurslardan faydalanarak sertifika aldılar. Hali hazırda 200 ev hanımı kurslarımıza devam etmektedir. Yaklaşık bin kişi de kurslardan faydalanmak için sıra beklemekteler. Yaklaşık 4-5 ay sürecek bu kurslarda her kursiyerimize günlük 25 lira olmak üzere toplam ayda 550 lira el harçlığı veriliyor. Bu kurslar sayesinde meslek sahibi olan kadınlarımız iş hayatında kendilerine daha çok istihdam alanı bulacak ve hem ilçemizin hem de ülkemizin kalkınmasını hızlandıracaktır."

Yeni kursların da açılacağını aktaran kurs sorumlusu Aynur Koparan da, "Açılacak kurslarımızdan aşçı yardımcılığına 25 kişi, genel muhasebeye 50 kişi, hasta yaşlı bakımına 50 kişi, çocuk bakımına 50 kişi ve giysi dikim kursuna da 25 kursiyer daha alacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Acehan, incelemelerin ardından kursiyerlerle tek tek ilgilenerek katılımcıların sıkıntılarını dinledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.