Ankara

Aksaraylı gaziler Polatlı'yı gezdi

00:25 11 Kasım 2017
Aksaraylı gaziler Polatlı'yı gezdi

Aksaray'dan gelen gaziler, Ankara'nın Polatlı ilçesinde Sakarya Zaferi'nin gerçekleştiği savaş alanları ve anıtları gezdi.

Anıtkabir ziyaretinin ardından Polatlı'ya gelen Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazilerinden oluşan gruba, Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) Genel Koordinatörü emekli albay Kadim Koç eşlik etti.

Koç, "Aksaray'dan gelen gazilerimizi, Sakarya Şehitleri anıtına, Duatepe'ye çıkardığımızda muhabere sahasını izlerken onların duygulu halleri bizleri çok etkiledi. Büyük kurtarıcı Mutafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde Ankara'da Anıtkabir'i ziyaretlerinin ardından ikinci durak olarak Polatlı'ya gelmeleri bizleri son derece onurlandırdı, gururlandırdı." diye konuştu.

Türkiye Muharip Gazileri Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ da "Duatepe çok güzel, Türklerin kahramanlığını en iyi şekilde simgeliyor. Sakarya Savaşı denildiği zaman Sakarya vilayeti aklımıza geliyor, yanlış. Sakarya Ovası, Türklerin Yunanlılara karşı mücadelesi, kahramanlığı burada Polatlı'da sergileniyor. Geçmişlerin ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.