Ankara

Sancaklı'dan Kütahyalı hakkında suç duyurusu

17:57 22 Kasım 2017
Sancaklı'dan Kütahyalı hakkında suç duyurusu

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Boşnaklarla ilgili ifadesi nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sancaklı'nın avukatlarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesinde, Kütahyalı'nın Boşnak asıllı vatandaşları alenen aşağılayan, tahkir eden, alaycı, üslupsuz, nefret ve hakaret içerikli, cezayı gerektirir bir ifade kullandığı belirtildi.

Dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Türk tarihinde üzüntü ve sevinciyle kader birliği yapmış müvekkil gibi Boşnak kökenli vatandaşlarımıza yönelik şüphelinin kullandığı terbiyeden ve ahlaktan uzak mezkur ifade, kitleleri derinden yaralamıştır. Bu ifade ile sadece Boşnak kökenli vatandaşlarımız hedef alınmamış, Türklük hedef alınmıştır. Kader birliği yaptığımız ve var oluş mücadelemizin vazgeçilmezlerinden Türk milletinin esaslı unsurlarından olan Boşnak asıllı vatandaşlarımızın geçmişte yaşadığı acılarla alay eder nitelikte dini, ahlaki, vicdani tüm değerleri hiçe sayar nitelikteki bu sözler toplumumuz nezdinde infiale sebebiyet vermiştir."

Dilekçede, Kütahyalı'nın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçunu işlediği bildirildi ve hakkında kamu davası açılması istendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.