Ankara

6. Eğitim Kongresi TOBB'da yapıldı

14:23 30 Kasım 2017
6. Eğitim Kongresi TOBB'da yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Eğitim Meclisi ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen nitelikli öğretmen yetiştirme konulu 6. Eğitim Kongresi, TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, TOBB Başkanlık Divanı Üyesi Faik Yavuz, kongrede, eğitim yatırımlarının önemine işaret etti.

Eğitime yapılan yatırımın zarar ettirmeyeceğini belirten Yavuz, sosyal hayattan kültüre, sanata, ekonomiye kadar her alanda kalkınmanın en önemli unsurunun eğitim olduğunu kaydetti.

TOBB Eğitim Meclisi Başkanı Yusuf Ekinci de eğitimin önemine işaret ederek, "Toplumların eğitimden beklediği değerleri yerine getirmede en önemli faktör öğretmendir. Okulun en önemli stratejik parçası öğretmendir." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de sanayileşme ve teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan değişimin eğitime de yansımasının kaçınılmaz olduğuna dikkati çekti.

Milli kültürün ve kimliğin yeniden üretilerek gelecek nesillere aktarılmasının önem kazandığına işaret eden Erdem, bilgi teknolojileri kullanımının ve eleştirel becerilerin giderek önem kazandığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.