Ankara

Belediyeden engelli vatandaşlara akülü araç

18:54 01 Aralık 2017
Belediyeden engelli vatandaşlara akülü araç

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, engelli vatandaşlara akülü araç hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda program düzenlendi.

Program, şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve aile yaşam merkezlerine kayıtlı engelliler, çeşitli gösteriler sergiledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, programda yaptığı konuşmada, engellilerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere verilen hizmetleri anlattı.

Başkan Tuna, "Engelli kardeşlerimizin şartlarının daha iyi olması için başta Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde, hükümetimiz, çok ciddi kanuni düzenlemeler yaptı." ifadesini kullandı.

15 yıl öncesine kadar engellilerin sokağa dahi çıkamaz durumda olduğunu belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin icraatlarıyla, engelli kardeşlerimizin artık normal vatandaşlarımız gibi hayatlarını idame ettirme imkanları geliştirildi. Bunun yanında bizler de yerel yönetimler olarak, imkanlarımız ölçüsünde siz engelli kardeşlerimizle bir olmayı, beraber olmayı, sizlerin ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkı sağlamayı, görev atfediyoruz. Bu çerçevede bazı hizmetlerimizden de yararlanıyorsunuz. Mesela su faturalarında indirim, asansörlü araçlarla ihtiyaç duyulan yerlere gidilebilmesi gibi."

- "Kaldırımlardaki̇ sıkıntılar

Başkan Tuna, yollarda, kaldırımlarda engelli vatandaşların rahat hareket edebilmesini yeteri kadar temin edemediklerini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bunun giderilmesi, kısa sürede mümkün görünmüyor. Kaldırımlar, özellikle görme engelli kardeşler için sıkıntılı ama bunların da zaman içinde ülkemizin gelişmesiyle beraber, düzeleceğine inanıyorum. Kaldırımlarda rampalardaki sıkıntılar da zaman içinde halloluyor, bir günde olmuyor. Bu kaldırımları yapan arkadaşlara da ben şunu söylüyorum, 'Her an sen de engelli olabilirsin. Kimsenin garantisi yok olmamaya. Kaldırım rampalarını senin de yarın ihtiyacın olacağı gibi yap' deyince, bir başka hareket ediyor. Benim de 1 saniye sonra görmeye, duymaya garantim yok. Dolayısıyla bir imtihan, engelli kardeşlerimizin imtihanı. Ama onların normal hayatlarını idame ettirebilmelerine çalışmak da bizim imtihanımız, engelli kardeşlerimizin ailelerinin imtihanı. Ben hepsine sabırlar diliyorum."

Tuna, konuşmasının ardından akülü araca kavuşan engellilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.