Ankara

Kahramankazan'da iş adamları öğrencilerle buluştu

14:22 08 Aralık 2017
Kahramankazan'da iş adamları öğrencilerle buluştu

Kahramankazan Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri öğrencilerle bir araya gelerek başarının sırrını ve tecrübelerini paylaştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "Geleceği Aydınlatan Işık Tecrübe" Projesi kapsamında iş adamı Mustafa Altunbilek ve voleybolda 140 defa milli olarak spordaki başarısını inşaat ve ev dekorasyonu alanına taşıyan Yalçın Akyeli, Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen söyleşide yaklaşık 350 öğrenciyle bir araya geldi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz'un yönettiği söyleşide Yalçın Akyeli öğrencilere Türkçe'yi doğru kullanmaları, spor yapmaları ve dünyayla entegre olmaları tavsiyesinde bulunarak, "Hangi mesleği yaparsanız yapın ama en iyi şekilde yapın. İşinizi sevin, işinizin değerini bilin. Dil öğrenin ve dünya ile entegre olun. İş hayatında başarılı olmak zaten kazancı da beraberinde getiriyor." dedi.

Mustafa Altunbilek de küçük bir bakkal dükkanıyla başladığı ticari hayatına bugün marketler zinciriyle devam ettiğini belirterek, edindiği tecrübeleri hayatından örneklerle anlattı.

En büyük zenginliğin itibar olduğunu ifade eden Altunbilek, "Teknolojiye açık olun ama esiri olmayın. Mutlaka sevdiğiniz işi yapın. Bir işe sevginizi katarsanız başarılı olursunuz. Geleceğe asla karamsar bakmayın. İsteyin, sonunda başarı kesinlikle gelir. Yeter ki siz işinizde ve hayatınızda dürüst olun." diye konuştu.

Söyleşinin sonunda öğrenciler merak ettikleri konulardaki sorularını iş adamlarına yöneltti.

Kaymakam Engin Aksakal'ın da dinleyiciler arasında yer aldığı söyleşi toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.