Ankara

Çubuk'ta hayvancılık ve sorunları görüşüldü

14:26 08 Aralık 2017
Çubuk'ta hayvancılık ve sorunları görüşüldü

Ankara'nın Çubuk ilçesinde tarım ve hayvancılık alanlarında sorunların tespiti ve verimliliğin arttırılması için toplantı yapıldı.

QNB Finansbank tarafından bir otelde düzenlenen toplantıya, QNB Finansbank Bölge Müdürü Barış Gülcü, QNB Finansbank Çubuk Şubesi Müdürü İsmail Çağlar, Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce ve üreticiler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Çağlar, amaçlarının ilçedeki üreticilerin karlılık oranlarını artırmak olduğunu söyledi.

Bazı düzenlemelerle hayvancılığın daha kaliteli ve verimli hale getirilmesinin mümkün olduğunu vurgulayan Çağlar, "Burada bulunan uzmanlarımızın vereceği önemli eğitimlerle ilçemizde çok daha verimli ve karlı bir hayvancılık yapılabilecektir. Bunun gelişmiş ülkelerde birçok örneği bulunmaktadır. Son zamanlarda girdi ve maliyetlerde yaşanan artışlarda üreticilerin en az etkilenmesi temel amacımızdır. Verimlilik ve üretim artarsa tasarruflarda otomatik olarak artacaktır." dedi.

Yüce de yapılan eğitim toplantısının üyeleri açısından çok önemli olduğuna inandığını dile getirerek, hayvancılığın zarar etmesi durumunda ilçe ekonomisinin büyük zarar göreceğini iddia etti.

Kırmızı et üreticilerinin sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğine işaret eden Yüce, şunları söyledi:

"İlçemizde geçmiş yıllara oranla üretim ve damızlık anlamında hayvancılık bitme noktasına gelmiş bulunmaktadır. Acilen hayvancılık projelerinin ciddi anlamda ele alınarak ilçemizde tarım ve hayvancılık alanlarında verimliliğin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır. İlçemizde tarım ve hayvancılık alanlarında verimliliğin arttırılması ile istihdamın arttırılmasına da katkı sunabileceğini düşünüyoruz. İlçemizde damızlık üretimi artarsa besicilerimiz ithal hayvana yönelmez ve hem ülkemizin ithalatı azalır hem de vatandaşlarımızın refah seviyesi yükselir. Bu anlamda bu tür eğitim çalışmalarını çok verimli görüyoruz. Biz de birlik olarak üzerimize ne düşerse onu yapamaya hazırız."

Konuşmaların ardından uzman danışmanlar tarafından üreticilere buzağı ölüm oranların düşürülmesi, endüstriyel yemlerin nasıl azaltılacağı, hayvancılıkta uygun besleme ortamı, yem bitkisi yetiştiriciliği, zamanlama, yöreye uygun ve verimli hayvan ırkının seçilmesi, hayvan hastalıkları ve aşılama, verimli finansal yönetim, darboğazdan kurtulma yöntemleri gibi konularda eğitim verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.