Ankara

Akyurt'ta fidan dikme etkinliği

14:22 09 Aralık 2017
Akyurt'ta fidan dikme etkinliği

Akyurt ilçesinde fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Kalaba Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, ormanların bölgelere göre dağılımında İç Anadolu Bölgesi'nin son sıralarda olduğunu söyledi.

Ayantaş, belediye olarak her yıl binlerce fidan dikerek ilçenin gelecek kuşaklara yaşanılır halde kalmasını amaçladıklarını ifade etti.

Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından hazırlanan, "Beş Bin Köye Beş Bin Gelir Getirici Orman Projesi"ni gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kodalak, "Buradaki badem ve cevizler de Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu kampanyanın tezahürü. 3 yıl boyunca bakımını biz yapacağız ve köylüye teslim edeceğiz. Böylece köylüler bu ağaçlardan gelir elde edebilecek."dedi.

Ankara Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz da bir yıl içinde 190 hektarlık alana 5 bin ceviz, 5 bin badem, 45 bin sedir ve 40 bin karaçam olmak üzere 95 bin fidan dikeceklerini söyledi.

Fidan dikme etkinliğine Akyurt Kaymakamı Osman Altın, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, Çubuk Orman İşletme Şefi Adil Gediz, Ankara Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Serkan Oğuz, Belediye Meclis üyeleri, ilçedeki idari amirler, mahalle muhtarları ve öğrenciler katıldı.

Daha sonra bölgeye ceviz ve badem fidanları dikildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.